13 maj 2014

Tonfiskröra

Som pålägg till frukostknäckemackan idag blev jag sugen på tonfiskröra.
Vipsvaps, rotade i skafferiet efter den däringa burken jag visste fanns där inne, öppna och låt tonfisken rinna av innan du stjälper ned den i en bytta. Skiva ned ett par cm sköljd purjolök (ta bara av det vita på löken om du liksom jag har "jag-gillar-inte-lök-barn" så lär de knappt märka av den) och klicka ned majonnäs i mängd lagom-kletig-som-du-vill-ha-det. Krydda med grovmalen svartpeppar, pyttelite salt och en nypa paprikapulver.
Det går att blanda i lite crème fraiche för den som inte vill ha lika mycket majonnäs.
Gott!



Den här röran går också att värma något- blanda med kokt pasta, häll i ugnsfast form och strö över ost och gratinera i ugn i ca 20 minuter.
Gör du den lite extra kletig kan den användas som mellanlägg i smörgåstårta.

Inga kommentarer: