9 december 2012

Fluffiga, lätta muffins

Den perfekta basen till cupcakes!

2 ägg
60 g strösocker
1 krm mald vaniljstång
90 g vetemjöl

Vispa ägg och socker med elvisp i tio (10!) minuter, det ska bli ett stort fluffigt krämigt skum av det.
Sikta vaniljen och mjölet två gånger, för att få det så luftigt som möjligt, och vänd sedan ned det i äggsmeten.
Pytsa ut i 12 muffinsformar och grädda i 10-12 minuter -tills de är gyllene ovanpå och känns torra inuti. Låt svalna på galler. Toppa med frosting av valfritt slag, eller bara en klick vispad grädde och några bär. Himmelskt!!!!



Perfekt att ha med barn som gärna bakar- de kan sikta mjölet. Ju fler gånger det siktas- desto bättre, och så hålls de med nåt helt ofarligt ;)
Till dessa hade jag inte vispat i tio minuter, men så är de ju också myyycket mer ihopsjunkna och kompakta. Bläsch. 

Inga kommentarer: