9 december 2012

Saffransrisotto

Bryn lite hackad lök i lite olja i en djup stekpanna, häll ner några deciliter ris (helst avorio) och vänd runt så alla korn blir glansiga av olja. Häll på lite vin och vatten, lite, lite i taget bara- det ska hinna koka in hela tiden. Vin behövs det bara nån deciliter av, men desto mer vatten.
I en stekpanna bredvid steker du kycklingfiléer skurna i lillfingertjocka skivor, tills de är genomstekta. Ställ åt sidan. (Har du inte flera pannor så kan du ju alltid steka kycklingen först, och sedan ställa i kylen under tiden.)
Forsätt hälla på vatten och röra runt riset hela tiden, så det inte bränner fast någonstans.
Krydda under tiden med grönsaksbuljong, salt och peppar samt en påse saffran.
Skölj och skär en paprika, en morot, och vad mer du kan tänkas vilja ha i. (Själv hade jag inga färska grönsaker hemma vid detta tillfälle, så jag tog en påse frusen majs, ärtor och paprika och vände ner.)

När riset känns (smaka av) färdigt så vänder du ner kycklingen och ett par nävar räkor och låter allt gotta till sig lite.
Servera direkt från pannan, med bröd och en fräsch sallad.


Tycker du inte om saffran går det ju alldeles utmärkt att utesluta det :)

Inga kommentarer: