12 juni 2012

Kaneliga kladdkakemuffins med blåbärsfrosting

Dessa är suuuperenkla. Klara på en halvtimme!

Smält 150 gram smör
Rör ned 3 dl socker (gärna hälften strö-, hälften rörsocker)
Vänd ned 2 ägg, ett i taget
Vispa i en nypa salt, 1 dl kakao, en halv matsked kanel, knappt 2 dl vetemjöl, (ev. lite vaniljsocker) och häll ned i pappformar nedställda i/eller smorda muffinsformar (såna där typ teflon eller silicon).
Grädda i 175'C i ungefär 12-15 minuter.
Ger ungefär 18 muffins.

Frostingen gör du enkelt av 150 gram cream cheese och 1 dl florsocker, rör ihop. Vänd försiktigt ned frusna bär- lingon, blåbär eller vad du nu vill ha. Hallon släpper mycket vätska, behöver tinas först, eller vara färska. Vill du ha jordgubbar funkar det allra bäst med färska, skurna i småbitar.
Klicka på frostingen när muffinsarna svalnat något, annars rinner den iväg.

Bon appétit!

Självklart går det att utesluta kanel och/eller salt. Men jag tycker att salt liksom lite hör ihop med den fylliga, smetiga smaken av kladdkaka.

Inga kommentarer: