30 december 2011

Enkel förrätt

4 personer:
1 baguette delad på längden
2 squash
1 mozzarella
1 solovitlök, pressad/riven
1 snackpaprika
2 dl pumpakärnor
1 nypa herbes de provence (fransk kryddblandning, funkar annars med blandade, torkade örter)
Salt och Peppar
Olivolja

Skiva squashen i 8 längsgående, lagom tjocka skivor -de får inte bli sladdriga. Gnid in med vitlök, salt och peppar samt örterna.
Skiva mozzarellan tunt och lägg mellan två squashskivor.
Rosta pumpakärnorna i torr, het stekpanna en liten stund.

Grilla brödet, som ringlats med lite olivolja, i grillpanna tills ränder framträder. Likasamma för squashen med osten, grillas på båda sidor, vänd försiktigt!
Lägg brödet på en skärbräda, lägg på squashen, skär ett diagonalt snitt genom alltihopet och montera på tallrik, sprinkla flingsalt och pumpakärnorna på och runtom samt lägg dit paprikaringarna. Släng på lite örtolja.

Släng samman en örtolja att ringla på och runt genom att med stavmixer köra ihop lite olja med salt, peppar, chili (gärna färsk), persilja, dill, timjan (även stjälkarna funkar galant i detta, det sitter massor av smak där!) eller det som finns hemma.

Inga kommentarer: