1 december 2011

Knasgod pastasås!

Då kör vi bästa pastasåsen som finns, som borde passa ALLA. Ja, alla köttätare förstås.

Slica några kycklingfiléer i lillfingerstorlek, skär bacon i centimeterstora kvadrater och stek tillsammans i olja.
I en stekpanna bredvid fräser du hackad lök med svamp i olja. Krydda med salt och peppar till att börja med.
Slå ihop allt i stor stekpanna eller gryta, häll på några deciliter av ditt bästa vita vin.
Passa på att ta ett glas själv också ;)



Låt allt sjuda ihop, så att alkoholen försvinner. (kom ihåg att sänka värmen lite, så inte bubblar över som det gjorde för mig -syns på bilden :p ) Krydda med vitlök, chili och rökt paprikapulver (finns i en del butiker, om inte så skippa det bara rakt av) eller några droppar soja. 
När det puttrat ett tag häller du på grädde, och låter puttra ännu en stund, tills det tjocknar. Eller om du, som jag, inte orkar ha det stå så länge så reder du av det och drar av från värmen. Smaka av och krydda mer om det behövs. Skölj upp en ask coctailtomater, halvera dem och släng dem på såsen, bara så de blir lite ljumna. Eller servera á part.
Servera med färsk fettucine som fått koka enligt anvisningarna på förpackningen.

YUMMY!

Inga kommentarer: