7 september 2010

Barnens bästa Svamp&baconsås med pasta

Klipp ned två paket bacon i en het panna, gärna en djup av sauteuse-typ. Låt fräsa tills fettet dunstat eller du tycker det räcker, då häller du bara bort fettet. Kvarta eller skiva ned 300-400 gram färsk svamp, gärna champignoner, i pannan med ev. lite fett. Strö på en nypa salt och ett par varv med pepparkvarnen. Skiva och skölj ett par decimeter purjolök och släng ned i pannan. Rör ordentligt emellanåt.
Låt blandningen i pannan reduceras (koka bort vätska) ganska mycket, häll därefter på 6dl grädde av valfri sort.
Smaka av med de kryddor som finns hemma, kanske örter, chili, chayenne, paprikapulver (jag föredrar rökt paprikapulver) eller vad helst du än må känna för. Red av med lite maizena.

 Koka upp pastavatten i en tillräckligt vid gryta. Koka ett-två paket färsk pasta (eller valfritt) enligt anvisningarna på förpackningen.

För variationer, innan vätskan från svampen reducerats kan man hälla på en skvätt vitt vin som får puttra en stund. Gör därefter som vanligt.
Ett par nävar halverade coctailtomater är väldans mumsigt att ploppa ner precis efter redningen, så de bara får bli varma.


Låt väl smaka.

Inga kommentarer: