14 september 2010

Korv i ugn och morotsmos

Ja, det är ju bara jag i familjen som kör flytande-föda-vecka, så de andra ska ju klart ha annat att äta.

Idag blev det som rubriken lyder.

4portioner
Korv (gärna av falu-typ, jag tog en ring lantkorv idag)
500gram morötter
500gram potatis
Mjölk
Smör
Ketchup
Senap
Ost (riven eller hyvlad)
Salt, peppar

Skala och hacka upp morötterna och potatisen, lägg i stor gryta och häll på vatten så det täcker. Låt koka sig mjukt innan du häller av.
Under tiden det kokar tar du korven och skivar den försiktigt utan att det går igenom så den delar sig helt. Lägg i ugnsfast form. I skårorna trycker du ned senap och ketchup och ovanpå läggs ost i lagom lager. Kör i 175gradig ugn.
Häll nu av rotfrukterna i durkslag, häll tillbaka i grytan och mosa med potatispress, potatisstöt, elvisp eller dylikt.
Blanda runt med smör och mjölk och kryddor, smaka av och ge dig inte förrän konsistens och smak är som du vill ha den.
Ta ut korven, som nu borde både vara genomvarm och fått färg.

Servera med grönsaker och knäckebröd.


Variationer:
Krydda moset med chili, vitlök eller färska örter, eller kanske lite rivet citronskal som ger en fräsch smak.
Korven kan du pynta med fräst purjolök och krossade tomater ovanpå i stället.

Inga kommentarer: