9 september 2010

Pastagratäng (vegetarisk)

Pasta
Lök
Vitlök
Passerade tomater
Balsamvinäger
Färsk basilika
Salt, peppar, socker
Parmesan
Mozzarella

Koka pasta lagom till den form du tänkt dig. Det behövs inget salt i vattnet. Häll av och ställ åt sidan.

Fräs en hackad gul lök samt en mycket fint hackad vitlök ( i önskad mängd) i lite olja i en gryta. Strö en nypa socker över om det önskas en mildare smak.
Häll över passerade tomater (jag föredrar dem då det inte är någon otäck kvistbit som i de krossade) och låt puttra på svag värme. Riv ett par varv med svartpepparkvarnen över och lite salt. Smaka av, kanske är det syrligt? Ha i lite råsocker som jämnar till det. När såsen kokat till sig lite har du i en skvätt balsamvinäger (ingen annan vinäger än balsam) och river ned ett par nävar basilikablad.

Blanda pastan med hälften av såsen och varva ned i formen: pasta, riven parmesan och mozzarella i skivor eller riven, på med sista pastan och överst tomatsås toppas av mer parmesan och mozzarella.
In i ugnen i 15-20 minuter på 200gradig värme.

Klar att serveras!

Variationer: Ha i stekt kyckling, eller quorn.
Byt ut osten mot tofu så blir det veganskt.

Inga kommentarer: